Buradasınız
Home > Güncel > “Servislerin vale uygulaması salgın riskini yükseltiyor”

“Servislerin vale uygulaması salgın riskini yükseltiyor”

CARMEDYA.COM – Türkiye’de 81 ilde, 10 derneğin katılımıyla kurulan ve özel servislerin temsilcisi olan Tüm Oto Servisleri Federasyonu (TOSEF), koronavirüs salgını ile değişen sektör dinamikleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Son günlerde servislerin kullanmaya başladığı vale uygulamasına dikkat çeken TOSEF Genel Sekreteri Timur Selçuk Turan, “Bu dönemde vale uygulamasını doğru bulmuyoruz. Hem müşteriyi, hem de valeyi riske attığını düşünüyoruz. Valenin aracı teslim alırken virüs kapma riski var. Araç onarımı tamamlanıp dezenfeksiyon sonrası vale ile teslimata gönderildiğinde taşıyıcı bir vale, aracın direksiyon simidi ya da vites topuzu kanalıyla virüsün müşteriye bulaşmasına neden olabilir. Sağlıklı zamanda vale hizmetini kesinlikle destekliyoruz, fakat ücreti mukabilinde olması gerekir; ciddi bir emek ve maliyetin olduğu bir hizmetten bahsediyoruz. Öte yandan çalışanlar kesinlikle aracı teslim almaya giderken ya da teslim sonrasında toplu taşıma aracını kullanması da ayrı bir risk oluşturur. Üstelik kaza riskinin olduğu bu hizmette sigortalılık şart koşulmalı, ancak bildiğimiz kadarıyla sigorta şirketleri bu tarz poliçeleri üretmekten imtina ediyorlar. Sigorta şirketleri de bu hizmeti sigortalamak için ürün çalışması yapmalılar önerisini getirmek isteriz.” dedi

Timur Selçuk Turan – TOSEF Genel Sekreteri

Otomotivde dijitalleşmenin önemi tekrar ortaya çıktı

Hali hazırda 657 üyesi bulunan TOSEF’in, satış sonrası hizmetlerde kurulduğu ilk günden bu yana dijital dönüşüme ön ayak olduğunu ifade eden Turan, “Bu salgın bizlere dijitalleşmenin önemini tekrar göstermiştir. Satış sonrası hizmetlerin de kendi iş süreçlerini dijitalleştirmesi gerekiyor. Eksper ile dijital ekspertiz ve mutabakat, dijital evrak gönderimi ve dosya yönetimi, müşteri karşılama ve bilgilendirmede dijitalleşme acilen satış sonrasının aksiyon alması gereken konulardır. DESTECH Yazılım A.Ş. ile biz TOSEF olarak bir proje başlatmıştık tam canlı testlere başladığımız esnada bu salgın gerçekleşti. Hayat normale döndüğünde TOSEF üyelerinin tamamının dijitalleşmesi için gerekli altyapıya sahibiz.” yorumunda bulundu.

“Özel servisler için tüm tedbirleri aldık”

TOSEF Genel Sekreteri Timur Selçuk Turan, özel servisler nezdinde içinde bulunduğumuz salgın ortamında alınan güvenlik önlemlerine de değindi. “TOSEF olarak maliyet yönetimi için mal sahipleri ile paylaşılacak şekilde 3 ay süre ile kira indirimi sözleşmesi hazırlayıp üyelerimiz ile paylaştık. Ayrıca sigorta şirketlerine anlaşmalı servis indiriminin 3 ay süre ile uygulanmaması için çağrıda bulunduk. Dernek başkanlarımızın ve yönetim kurulu üyelerimizin sürekli üyelerimiz ile iletişim halinde olması ve farklı sorunlarını Federasyonumuz ile paylaşmaları için iletişimi artırdık. ve tüm toplantılarımızı üyelerimizin katılımıyla dijital yapmaya karar verdik.” dedi.

Önder Canözer
1990 yılından bu yana dergi sektöründe her kademede görevlerde bulunan Önder Canözer, 2000 yılında Türkiye'de dijital otomobil yayıncılığını Mynet çatısı altında başlatmıştır. 2010 yılında kurduğu ve bugün Medicon Grup adını alan Medicon Yayıncılık ile Carmedya'yı hayata geçirmiş olan Canözer, bugüne kadar iki binden fazla aracın incelemesini gerçekleştirmiştir.

    Benzer yazılar

    Yukarı