Golf efsanesi devam ediyor… Yeni kasa ve yeni DSG şanzıman birleşimi harikalar yaratmış. Volkswagen’in en çok satan modeli altıncı jenerasyonuyla artık daha dinamik daha sportif. Keskin hatlara sahip Yeni Golf’ün ön farlar kısık göz modasına uyarken arka stoplar büyük olarak tasarlanmış.
Yeni Golf dış tasarımda yenilikçiliği sürdürerek daha uzun yıllar bu aracı yollarda göreceğimizin sinyalini veriyor. Kompakt sınıfın her zaman en çok terih edilen modeli Golf bundan sonra da keskin hatlarıyla gençlerin ilgisini çekmeye devam edecek gibi görünüyor. Daha küt bir burun ve yeni ön tamponuyla dinamik bir görüntü çizen Golf’ün iç mekanında ise daha çok bir makyaj havası etkin. Klasik tasarımda iyileştirmeler yapılan iç mekan sınıfı için iyi diyebileceğimiz malzeme kalitesi ve başarılı işçilikle dikkatimizi çekti.
Otomobilin sürücü odaklıön paneli ve orta konsolu ergonomik açıdan son derece kullanışlı. Büyüklüğü iyi tasarlanan ve ele iyi oturan üç kollu direksiyon üzerindeki kumanda düğmeleri de sürüş sırasında dikkati dağıtmadan kolaylıkla kullanılabiliyor.
Klasik gösterge paneli her zaman olduğu gibi yine basit, şık ve rahat takip edilebilir düzeyde. Orta konsol kabindeki en sade kalmış tasarım gibi görünüyor. Eğer orta konsolun tasarımında radikal bir değişiklik yapılacak olursa işte o zaman Golf, dışarıda olduğu gibi iç mekanda da tasarım rüzgarı estirmeye başlar.
Gereksiz detaylardan kaçınılan iç mekanda benim en çok beğendiğim ergonomik spor koltuklar oldu. Yanal desteği oldukça başarılı olan koltuklar sürücüyü yormuyor ve ani manevralarda vücudu çok iyi koruyor.
Yeni Golf, sadece tasarımıyla değil, aynı zamanda aileye yeni katılan 1.6 litrelik dizel motoruyla da rakiplerine açıkça meydan okuyor. Bugüne kadar güçlü motorların getirdiği vergi yükünden şikayet eden Golf tutkunları artık ekonomiyi ve konforu birlikte yaşayabilecekler. Volkswagen’in ödüllü 7 iler DSG şanzımanıyla kombine edilen motor 4400 devirde 105 HP güç üretirken, 1500 ile 2500 devirler arasında sürekli olarak 250 Nm tork sağlıyor.
Bu aralıkta maksimum tork sayesinde pürüzsüz bir sürüş keyfi sunan otomobilin dizel motoru performansıyla takdirimi kazandı.
Dizel bir otomobile göre başarılı diyebileceğimiz Golf 1.6 TDI, saatte 189 km/s hıza çıkabilirken, 0-100 km/s hızlanmasını 11.2 saniyede gerçekleştiriyor. 100 kilometrede ortalama 4.7 litre yakıt tüketen dizel motorlu Golf sahip olduğu performanslı dizel otomatik kombinasyonuyla pazarın açık ara lideri olmaya aday.
Motor DSG şanzıman sayesinde kesintisiz olarak hızlanıyor. Daha önce 6 kademeli olan bu çift debriyajlı elektro hidrolik şanzıman artık yedi kademeye sahip. Vites geçişlerini hissetmeniz ise neredeyse imkansız.
7 hava yastığına sahip otomobilde her türlü güvenlik önlemi düşünülmüş. Önde hava kanallı disk ve arkada disk frenlerinin bulunduğu Golf, kusursuz çalışan ABS sistemi sayesinde 100 km/s hızda yapılan panik frende güvenlik sınırları içerisinde durmayı başardı.
Ses yalıtımı başarılı ve görüş açısı sorunsuz olan otomobilin süspansiyonları ise gerek konforlu sürüş, gerekse de yol tutuş arasındak dengeyi çok iyi yakalamış. ESP sistemi ise sert manevralarda aracı toplamak konusunda çok başarılı.
Yazıve Fotoğraf: Berk Ertükel
Detaylı haber, teknik özellikler ve fotoğraflar için Carmedya’nın Eylül 2010 sayısını indirin…