Buradasınız
Home > Markalar > BYD > BYD SEAL U hibrit versiyonuyla ikinci çeyrekte Türkiye yollarında

BYD SEAL U hibrit versiyonuyla ikinci çeyrekte Türkiye yollarında

CARMEDYA.COM – BYD, 2024’ün ikinci çeyreğinden itibaren BYD SEAL U modelinin şarj edilebilir hibrit versiyonunu ülkemizde satışa sunmaya hazırlanıyor.

Avrupa’da ilk kez Türkiye’de satışa sunulacak olan şarj edilebilir hibrit BYD SEAL U DM-i, ismini Akıllı Çift Motor/Dual Motor-intelligent teknolojisinden alıyor. Yüzde 100 elektrikli dünyasını geleneksel dünyayla bir araya getiren BYD SEAL U DM-i, dört silindirli 72kW’lık 1.5 litrelik benzinli motoru, 145 kW’lık elektrikli motorla buluşturuyor. BYD SEAL U DM-i, hibrit motorunu ise otomatik şanzımanla eşleştiriyor. 18.3 kWsa Blade Batarya’ya sahip olan BYD SEAL U DM-i, şarj edildiğinde WLTP ölçümlerine göre ortalama 80 kilometrelik elektrikli menzili sunuyor. Bu menzil şehir içerisinde 110 kilometreye kadar çıkıyor. Aracın kombine olarak menzilinin 1080 kilometre olması, şarj edilebilir hibrit BYD SEAL U modelini gerçek ve konforlu bir uzun yol otomobili yapıyor. BYD SEAL U DM-i’nin bataryası, 18 kW DC hızlı şarjı destekliyor olması rakiplerinden ayrışmasını sağlıyor.

Yeni model 0-100 km/s hızlanmasını 9.1 saniyede tamamlarken, 170 km/s maksimum hıza çıkabiliyor. Bununla birlikte BYD SEAL U DM-i, WLTP normlarında 0.9 lt/100 km tüketim ortalamasıyla da dikkat çekiyor.

Dinamik SUV tasarımı

BYD SEAL Sedan ve BYD DOLPHIN gibi markanın Okyanus Estetiği tasarım dilini taşıyor.

Yeni model, akıcı çizgilere sahip X şeklinde ön kısmı ile dikkat çekiyor. Aracın ön tamponuna ve kaputuna estetik bir şekilde yerleştirilen U şekilli farlar, markanın tasarım kimliğini yansıtıyor.

Dengeli oranlara sahip akıcı tasarım, güçlü omuz hatları ve şık tavan çizgisiyle arka bölüme kadar uzanıyor. Arka tasarım aracın geniş gövdesinin altını çizerken arka LED ışıklandırmalar Okyanus Estetiği tasarım diline atıfta bulunarak su damlasından ilham alıyor.

D-SUV modeli, 4775 mm uzunluğa, 1890 mm genişliğe ve 1670 mm yüksekliğe sahip. 2765 mm aks aralığı ve düz zemin tasarımı sayesinde arka yolcular için bol miktarda diz mesafesi sunan BYD SEAL U, bu ölçüleriyle birçok 7 koltuklu modelden dahi daha uzun ve geniş olmasıyla dikkat çekiyor. Pratikliği artırmak adına, 60:40 oranında katlanan arka koltuklarla bagaj hacmi 552 litreden 1440 litreye kadar genişletilebiliyor.

Premium kokpit deneyimi

Aracın içerisinde şık detaylar, yüksek kaliteli malzemeler ve renkli ambiyans aydınlatmaları dikkat çekiyor. Okyanustan ilham alan tasarım temasına uygun olarak kristal vites kontrolü dikkat çekerken araç içerisinde birçok noktada vegan deriye yer verilmiş.

BYD SEAL U’da standart olarak elektrikli çoklu ayarlanabilir, ısıtmalı ve havalandırmalı geniş ön koltuklar, çift kablosuz telefon şarj istasyonu, ısıtmalı direksiyon, ön cama yansıyan göstergeler ve elektrikli bagaj kapağı yer alıyor. Araç içerisindeki iki büyük dijital ekran, markanın yüksek teknolojili DNA’sını yansıtıyor. Çok sayıda donanım ve akıllı teknolojinin yanı sıra standart olarak yüksek teknolojik özelliklere sahip olan BYD SEAL U, segmentinde farklı bir noktada yer alıyor. Akıllı Kokpit Sistemi’ne sahip BYD, 15.6 inç elektrikli dönebilir multimedya ekranına sahip. Bu ekran araçtakilerin tercihine göre yatay veya dikey formatta kullanılabiliyor. Bununla birlikte birçok bilginin yer aldığı 12.3 inç’lik sürücü göstergesi ise, kolay kullanımı ve rahat okunabilmesiyle dikkat çekiyor.

Gelişmiş güvenlik özellikleri

BYD SEAL U, tüm BYD modellerinde olduğu gibi, pasif ve aktif güvenlik için yüksek standartlar sunuyor. Araç, güçlü gövdesi, sağlam şasi dinamikleri ve çok bağlantılı arka süspansiyonu ile güvenli bir yol tutuş imkanı sunuyor.

BYD SEAL U modeli birçok gelişmiş sürücü destek sistemi (ADAS) ile donatılmış. Ön Çarpışma Uyarı Sistemi, Otomatik Acil Durum Frenleme Sistemi, Adaptif Hız Sabitleyici, Arka Çarpışma Uyarı Sistemi, Şerit Takip Asistanı, Şerit Değiştirme Asistanı, Trafik İşareti Tanıma Özelliği ve Akıllı Hız Sınırı Kontrolü gibi birçok sistem bir arada sunuluyor.

Önder Canözer
1990 yılından bu yana dergi sektöründe her kademede görevlerde bulunan Önder Canözer, 2000 yılında Türkiye'de dijital otomobil yayıncılığını Mynet çatısı altında başlatmıştır. 2010 yılında kurduğu ve bugün Medicon Grup adını alan Medicon Yayıncılık ile Carmedya'yı hayata geçirmiş olan Canözer, bugüne kadar iki binden fazla aracın incelemesini gerçekleştirmiştir.

    Benzer yazılar

    Yukarı