Buradasınız
Home > Güncel > Opel’den elektrikli model atağı

Opel’den elektrikli model atağı

CARMEDYA.COM – Markanın 125. Yılında elektrikli model atağını sürdüren Opel, Türkiye’de 2024 yılında sunacağı yeni elektrikli modellerle birlikte elektrikli pazarında vites yükseltiyor.

Opel, şu anda birçoğu tamamen elektrikli olan 15 elektrikli model sunarken, Türkiye’de ise 2024 yılı içinde mevcutta bulunan Corsa Elektrik, Mokka Elektrik ve Astra Elektrik’e ek Yeni Frontera başta olmak üzere dört yeni elektrikli model sunmayı planlıyor.

Opel’in elektrikli ürün gamı, çok yakında gelecek yeni hafif ticari modelleri ile geniş bir yelpazeyi kapsayacak. Buna ek olarak, işletme sahipleri de hemen hemen her amaç için doğru modeli Opel’de bulabilecek. Modellerin tamamı en güncel teknolojilerle donatılan asistan sistemlerine sahip.

Ayrıca Opel, otomobil üretiminin 125. yıl dönümü olan bu yılda şimşek logosu ile istikrarlı elektrifikasyon adımlarını sürdürmeye devam edecek. Opel, yıl sonuna kadar her otomobil modelinde en az bir tane tamamen elektrikli versiyon sunacak. Bu ürünlerden biri, tamamen yeni bir SUV olan Opel Frontera olacak. Tamamen yeni Frontera aynı zamanda elektrikli model seçeneğiyle de satışa sunulacak.

Opel Corsa Elektrik ve Mokka Elektrik

Opel Corsa’nın son yıllarda Almanya’nın en popüler B-HB modeli olması elbette rastlantı değil. Corsa, yenilikçi Opel Vizör’ü de dahil olmak üzere kendine özgü tasarımı, beş kişiye kadar oturma alanı ve teknolojileriyle öne çıkıyor. Buna ek olarak, iki model de emisyonsuz sürüş keyfi olanağı sağlıyor. Yeni Corsa Elektrik, 100 kW/136 HP gücündeki motor ve 50 kWsa kapasiteli batarya seçeneği ise 354 kilometreye kadar (WLTP), şehir içindeyse 492 kilometreye kadar (WLTP) menzil sunuyor. Opel Corsa Elektrik’i çok kısa bir mola vererek şarj etmek de mümkün. 100kW’lık bir hızlı şarj istasyonunda batarya kapasitesinin yüzde 80’i ortalama 25 dakika içinde şarj edilebiliyor.

Opel Mokka Elektrik, 100kW/136 HP güç ve 260 Nm tork üretebilen elektrikli motoruna sahip ve bataryası tüm Opel modellerinde olduğu gibi, Mokka Elektrik’te de gövde altında konumlandırılıyor. Bu sayede yolcu ya da bagaj bölümünde alan kaybı oluşmuyor.

Opel Astra Elektrik

Diğer birçok elektrikli araç 150 km/s ya da 160 km/s azami sürat ile sınırlandırılırken, Astra Elektrik 170 km/s azami sürate ulaşabiliyor. Böylece, Astra Elektrik, 418 kadar olan (WLTP) menziliyle, şarj için mola verme ihtiyacı duymadan uzun yolculuklara olanak sağlıyor. Modelde, AGR sertifikalı aktif spor koltuklar, IntelliLUX LED Pixel farlar ve Pure Panel Pro kokpit yer alıyor.

Yeni Combo Elektrik ile Zafira Elektrik

Yeni Opel Combo Elektrik ve Opel Zafira Elektrik, günlük kullanım, tatil yolculukları ya da servis aracı olarak kullanmak için seçenekler arasında yer alıyor. Yeni tanıtılan iki araçta da 18 adede kadar sürüş destek sistemi bulunuyor. Bu da sürücülerin daha konforlu ve güvenli bir yolculuk yapmasını sağlıyor. Bu sistemler arasında yüksek çözünürlüklü 180 derecelik geri görüş kamerası, Combo için sunulan Intelli-Lux LED Matrix Far gibi yeni özellikler bulunuyor.

Yeni Combo Elektrik, tüm ihtiyaçlara yenilikçi çözümler sunuyor. Bu yeni araç 775 litre yükleme hacmi ve bagaj kapağı üzerinde yer alan ve ayrı olarak açılabilen pencere sayesinde kargo alanına benzersiz bir erişim sağlıyor. Yatay olarak katlanabililen yolcu koltuğu sırtlığı ise özellikle aracın yüklenmesi sırasında pratik bir çözüm sunuyor. Yeni Combo Elektrik araç sahiplerine tek şarjla 346 kilometreye kadar (WLTP) seyahat etme imkanı sağlıyor. Ayrıca düşük sıcaklıklarda batarya verimliliğini korumaya yardımcı olan elektrikli aktarma sistemleri ve yüksek verimli ısı pompasının geliştirilmesiyle birlikte yerini aldığı modelden yaklaşık 60 kilometre daha fazla sürüş menzili sunuyor.

Yeni Zafira Elektrik 75 kWsa batarya ile sunuluyor. Daha fazla geliştirilen 75 kWs kapasiteli bataryası sayesinde, şarj molası vermeden 350 kilometreye kadar menzili (WLTP) mümkün kılıyor ve sekiz kişiye kadar kalabalık bir yolculuğa imkan tanıyor. Aracın iki yanında da bulunan sensörlü ve elektrikli kayar kapılar ise iki ve üçüncü sıra koltuklara inip binmeyi kolaylaştırıyor. Yeni Zafira Elektrik’in yalnızca 1,90 metre olan yüksekliği, zemin altı otoparklar için tamamen uygun bir yapı sunarak daha fazla pratiklik sağlanıyor.

Combo Elektrik, Vivaro Elektrik ve Movano Elektrik

Geçtiğimiz günlerde görücüye çıkan Opel’in hafif ticari araçları, yeni Combo Elektrik, Vivaro Elektrik ve Movano Elektrik, Opel’in diğer elektrikli ürün gamıyla aynı yönlere sahip. Her biri ilk kez karakteristik Opel Vizör marka yüzüyle sunuluyor. Daha fazla geliştirilmiş modern görünümlü kokpitlerin en önemli özellikleri arasında, kablosuz akıllı telefon entegrasyonu ile Apple CarPlay ve Android Auto destekli bilgi-eğlence sistemleri bulunuyor. 10” inç’e kadar olan renkli dokunmatik ekranlar dikkat dağıtmayan ve kolay kullanım olanağı sunan özellikleriyle daha iyi multi-medya deneyimini garanti ediyor. Ayrıca geniş çaplı en yeni teknolojiyle donatılan elektronik sürüş destek sistemleri en üst düzeyde güvenlik sağlıyor.

Combo Elektrik, Vivaro Elektrik ve Movano Elektrik, içten yanmalı motora sahip muadillerinin hareket kabiliyetini aynı şekilde sağlamayı sürdürüyor. Yeni nesil batarya teknolojileri ve artan sürüş verimliliği gibi iyileştirmeler sayesinde her üç model de emisyonsuz elektrikli mezile sahip. Combo Elektrik, şarj molası vermeden 346 kilometreye kadar, Vivaro Elektrik 350 kilometreye kadar menzil sunarken, bunlara ek olarak, üç araç da örnek olarak gösterilebilecek yükleme hacimlerinin yanı sıra, çekme kapasiteleriyle de öne çıkıyor.

Bir panelvan olan yeni Combo Elektrik, 4,4 m3 yükleme kapasitesine sahip. Araç, 780 kilograma kadar taşıma yükü ve 750 kilograma kadar çekme kapasitesiyle sınıfında lider konumunda. Modele bağlı olarak, yeni Vivaro Elektrik 6,6 m3 yük kapasitesine sahip ve 1,2 tondan fazla yükü taşıyabiliyor. Opel müşterileri halihazırda geniş çaplı elektrikli ve emisyonsuz model yelpazesi arasından günlük kullanım, aile ve iş odaklı seçim yapabiliyor.

Önder Canözer
1990 yılından bu yana dergi sektöründe her kademede görevlerde bulunan Önder Canözer, 2000 yılında Türkiye'de dijital otomobil yayıncılığını Mynet çatısı altında başlatmıştır. 2010 yılında kurduğu ve bugün Medicon Grup adını alan Medicon Yayıncılık ile Carmedya'yı hayata geçirmiş olan Canözer, bugüne kadar iki binden fazla aracın incelemesini gerçekleştirmiştir.

    Benzer yazılar

    Yukarı